Project: Logitrade Logistic Systems

Logitrade Logistic Systems, gevestigd in Zaltbommel, is een bedrijf dat al dertig jaar een belangrijke speler is in logistieke innovatie. Dit dynamische bedrijf biedt geavanceerde oplossingen voor diverse logistieke uitdagingen, variërend van orderpicken tot geautomatiseerde transportsystemen. In deze case vertelt Robbert Mäkel, directeur van Logitrade, over hoe Nexpact snel in kon springen toen het bedrijf werd geconfronteerd met plotselinge capaciteitsproblemen, en hoe de samenwerking verliep.

Logo Logitrade

Onvoorziene capaciteitsproblemen

Robbert Mäkel: “Als bedrijf waren we bezig met een groot automatiseringsproject voor een van onze klanten, gerelateerd aan transportsystemen en de koppeling met software. Dit project was gericht op het integreren en aansturen van verschillende transportsystemen en het zorgen dat deze systemen efficiënt met elkaar konden communiceren en functioneren als één geheel. Door plotselinge uitval van de projectbegeleider kwamen we voor een grote uitdaging te staan. Deze onvoorziene situatie zorgde ervoor dat we meteen effectief moesten schakelen om het project toch door te kunnen laten lopen. Ik had in het verleden naar tevredenheid met Mark samengewerkt en wist dat hij voor zichzelf begonnen was. Ik gunde hem dit project als startup, en ik besloot contact met hem op te nemen en Nexpact in te schakelen.”

Snel en daadkrachtig handelen

“Als experts op het gebied van digitalisering en projectmanagement kwamen Mark en Sjoerd eigenlijk als redder in nood. Sjoerd nam het roer binnen een paar dagen over als projectleider, de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van Nexpact waren direct al een groot pluspunt”, vertelt Robbert. “Sjoerd maakte zich het project met zijn ervaring meteen eigen en pakte het projectmanagement op een goede manier op. De lijntjes waren kort, en er was duidelijke en effectieve communicatie.” Ondanks de onverwachte hindernissen aan de kant van Logitrade, wist Nexpact het project uiteindelijk binnen de gestelde deadlines succesvol af te ronden. Robbert bevestigt: “Het project was een succes dankzij de flexibele en deskundige aanpak van Nexpact.”

Blik op de toekomst

De samenwerking met Nexpact is niet alleen een bewijs van hun capaciteit om complexe digitaliseringsprojecten te leiden, maar markeert ook de start van een langdurig partnerschap. “Nexpact heeft ons niet alleen uit een benarde situatie geholpen, maar is ook een vertrouwde partner voor toekomstige projecten geworden,” vertelt Robbert. “Voor deze klant zullen we binnenkort weer aan de slag gaan, en ze hebben specifiek gevraagd om Sjoerd voor het leiden van dit nieuwe project. Dat geeft al aan dat de ervaring zowel voor ons als onze klant positief is geweest.”

Wij maken jouw bedrijf future-proof

Zet de eerste stap in de digitale transformatie van jouw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie in kaart te brengen.

N

Strategie met impact

N

Oplossingen met resultaat

N

Slagvaardige implementatie

N

20 jaar ervaring

Status Quo

Om écht impact te maken gaan we elkaar echt leren kennen. Zodat we weten wat het vertrekpunt is. Naast de techniek brengen we de cultuur, het gedrag en de processen binnen jouw organisatie in kaart.

Daarnaast geven we een duidelijk beeld van de potentie die digitale transformatie heeft en de mogelijkheden die het jou kan bieden.

Inventariseren

Hoe ziet jouw ideale organisatie er over enkele jaren uit? We scannen jouw situatie op krachten, zwakten, kansen en dreigingen en zoeken buiten de gebaande paden naar vernieuwende mogelijkheden.

We denken samen met het leiderschapsteam vooruit en plaatsen een realistische stip op de horizon.

Plan van aanpak

Hoe zorgen we voor maximale waardecreatie in een snel veranderende wereld? We bepalen prioriteiten, orde en volgorde en maken inzichtelijk wat het toekomstbeeld is dat we voor ogen hebben.

Een overzichtelijke roadmap maakt duidelijk welke stappen er genomen moeten worden en wat daarvoor nodig is.

Doorpakken

Doorpakken is stap voor stap zetten en doen wat nodig is. Met een strakke organisatie houden we regie op ieder onderdeel van het plan en geven we mandaat aan projectteams om gas te blijven geven. Een beproefde methode voor de projecten branche waarmee we al veel projecten tot een goed einde hebben gebracht.


V-Model of Agile, Prince2 of Scrum. Samen bepalen we de aanpak die bij jouw organisatie past.

Evalueren

De toekomst is vloeibaar. We staan nooit stil, denken in vernieuwing. Zo doen we constant nieuwe inzichten op want wie wil verbeteren durft te leren. En leert van het verleden.

Alleen zo blijven we waarde toevoegen met verbeteringen in het proces.

× Hulp nodig?