Onze expertises

Wij maken digitalisering praktisch en bereikbaar

De beste adviseurs hebben praktijkervaring

Wij zijn Nexpact. Een team van experts met ervaring op alle gebieden van de productieautomatisering. Specialisten die machinebouwers en productiebedrijven helpen om hun eigen toekomst vorm te geven én te realiseren. Met digitale transformatie. Vernieuwend, praktisch en slagvaardig. Zo brengen we organisaties stap voor stap naar een hoger niveau.

Strategie

 • Strategische koersbepaling
 • Organisatie

Projectuitvoering

 • Projectmanagement
 • Verandertrajecten
 • Projectinhoudelijke ondersteuning
 • Technische ondersteuning

Operationeel beheer

 • Technisch en digitaal sparringpartner
 • Systeembeheer en -onderhoud
 • Data analyse
 • Procesoptimalisatie

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Strategie

Strategische koersbepaling

Welke impact maakt een digitale transitie op jouw organisatie? We brengen samen met het leiderschapsteam de situatie in kaart en bepalen de strategische koers op basis van de business case en haalbaarheid binnen de organisatie.

Organisatie

Digitale transformatie is niet één project of systeem. Het is een reis waarmee nieuwe mogelijkheden ontstaan voor jouw organisatie én jouw klanten. We helpen met het organiseren vooraf en het navigeren onderweg. Creëren een raamwerk met afspraken over rollen, verantwoordelijkheden, verwachte tijdsbesteding en communicatiestromen. Dit resulteert in het handboek voor de organisatie van jouw bedrijf rondom de digitale transformatie terwijl ‘business as usual’ door kan gaan.

Projectuitvoering

Projectmanagement

Ons doel is om écht impact te maken en meer toegevoegde waarde uit jouw investeringsprojecten te halen. We pakken zaken aan en weten uit ervaring hoe we via programma- en projectmanagement jouw digitaliseringsprojecten succesvol kunnen beheren. Spreken de taal van stakeholders en leveranciers en zijn niet bang om een inhoudelijke discussie te voeren. V-Model, Agile of een combinatie, welke aanpak past het best bij jouw organisatie? Maatwerk begint op het moment dat we binnenstappen.

Verandertrajecten

Blijvende impact bereik je pas als veranderingen in processen, organisatie en techniek doorstromen in het DNA van de organisatie. Maar de meeste mensen houden niet van veranderingen. Daarom is het belangrijk om medewerkers aan boord te krijgen door ze te betrekken, verbinden en te inspireren. Want mensen stijgen boven zichzelf uit als ze zelf verantwoordelijkheid mogen nemen. Een standaard methode bestaat niet. Wij creëren randvoorwaarden voor een effectieve aanpak en helpen stap voor stap de digitale transformatie succesvol in beweging te brengen.

Projectinhoudelijke ondersteuning / technische ondersteuning

Nexpact is jouw sparringpartner en bruggenbouwer tussen afdelingen. Onze vakmensen komen uit het veld en spreken de taal van de mensen waar ze mee werken, van operator tot plant manager. De beste adviseurs hebben praktijkervaring. Zo halen we het maximale uit technische knowhow en proces/operationele vakkennis. We adviseren in de ‘Best Practice’ aanpak voor iedere fase van een project: van business case tot livegang.

Ons team is een mix van technische en bedrijfskundige vakmensen, specialisten voor een allround dienstverlening. Processen in kaart brengen, conceptueel uitwerken, technische realisatie en systeeminrichting. Denk aan ist/soll/gap analyses, IT/OT landschap, informatie- en datastromen. Vertaling naar functioneel- en technisch ontwerp.

 • Haalbaarheidsanalyse, onderbouwen businesscase
 • Opstellen User requirements en tender. Vendor selectie
 • Business consultant / technisch consultant / Proces analist
 • Projectdossier / documentatie: o.a. ontwerp, test en afname, transitieplan, handleidingen en éénpuntslessen, beheer- en onderhoudsplannen
 • Afname Tests (FAT/SAT) borgen van geleverde functionaliteit en kwaliteit
 • Hands-on ondersteuning bij het inrichten en configureren van systemen
 • Installatie en go-live ondersteuning. Daadkrachtig oppakken van issues en verbeterpunten.

Operationeel beheer

Technische knowhow en digitaal sparringspartner

Simpel gezegd werken we van idee naar concept, van concept naar ontwerp en van ontwerp naar realisatie. Met het ideaalbeeld als vertrekpunt. Dromen moet, maar plannen moeten ook realistisch blijven. Wat is er mogelijk binnen het huidige applicatielandschap en bestaande informatiestromen?

IT/OT, ERP, MES-MOMS, WMS-WCS, IA, IoT, Cloud. Industrie 4.0, smart industry, PLC, HMI, SCADA, Big data, AI, ML.

Termen, afkortingen en systemen die elk hun eigen rol spelen binnen digitale transformatie en automatiseringsprojecten. Een complex geheel van mogelijkheden dat op de juiste manier moet worden toegepast om optimale flexibiliteit richting de toekomst te garanderen.

Om antwoord te geven op alle business vraagstukken vanuit de techniek en het onderhouden van de totale omgeving.

Systeembeheer en -onderhoud

Je moet er niet aan denken dat de techniek je in de steek laat. Welk risico op stilstand is acceptabel? Welke risico’s willen we elimineren? Wat is het fallback scenario? Hoe ga je om met updates en systeemwijzigingen? We helpen bij het opzetten en uitvoeren van functioneel en technisch beheer. In een op maat gemaakte OTAP (Ontwikkel, Test, Acceptatie, Productie) omgeving creëren we samen een praktische werksituatie zonder onnodige beslommeringen en bureaucratie.

Ook helpen we bij het afstemmen en monitoren van support (contracten) zowel met de interne organisatie als met uw leveranciers.

Data-analyse

We maken niet alleen dashboards en rapportages maar zorgen ook dat de informatie begrepen wordt en er daadwerkelijk een cyclus ontstaat van meten en verbeteren. Hoe? Door als aanjager en facilitator continu focus op de resultaten te houden en medewerkers van de organisatie zelf met ideeën te laten komen. Zo helpen we organisaties om de toekomst zelf vorm te geven én te realiseren.

Proces optimalisatie

Waar wordt gewerkt gaan dingen fout. Er is altijd ruimte voor verbetering. We pakken problemen bij de bron aan met bewezen methodieken (waaronder 5xwhy, fishbone diagrammen), gezond verstand en door de juiste disciplines te combineren. Een van onze experts draait voor een bepaalde tijd mee in de operatie en zorgt ervoor dat de nieuwe werkwijze geleidelijk wordt geadopteerd door de mensen op de vloer. Wij zijn Nexpact en vinden dat het altijd beter kan. Never settle for less, dat is onze drive.

Wij maken jouw bedrijf future-proof

Zet de eerste stap in de digitale transformatie van jouw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie in kaart te brengen.

N

Strategie met impact

N

Oplossingen met resultaat

N

Slagvaardige implementatie

N

20 jaar ervaring

Digitale transformatie volgens plan

Wij zijn er om impact te maken. Hebben een hekel aan bureaucratie en eindeloos overleggen. Maar geloven ook niet in ‘zomaar ergens beginnen’. Achter iedere implementatie schuilt een strategische keuze. Kijk hoe wij dat aanpakken.

Status Quo

Om écht impact te maken gaan we elkaar echt leren kennen. Zodat we weten wat het vertrekpunt is. Naast de techniek brengen we de cultuur, het gedrag en de processen binnen jouw organisatie in kaart.

Daarnaast geven we een duidelijk beeld van de potentie die digitale transformatie heeft en de mogelijkheden die het jou kan bieden.

Inventariseren

Hoe ziet jouw ideale organisatie er over enkele jaren uit? We scannen jouw situatie op krachten, zwakten, kansen en dreigingen en zoeken buiten de gebaande paden naar vernieuwende mogelijkheden.

We denken samen met het leiderschapsteam vooruit en plaatsen een realistische stip op de horizon.

Plan van aanpak

Hoe zorgen we voor maximale waardecreatie in een snel veranderende wereld? We bepalen prioriteiten, orde en volgorde en maken inzichtelijk wat het toekomstbeeld is dat we voor ogen hebben.

Een overzichtelijke roadmap maakt duidelijk welke stappen er genomen moeten worden en wat daarvoor nodig is.

Doorpakken

Doorpakken is stap voor stap zetten en doen wat nodig is. Met een strakke organisatie houden we regie op ieder onderdeel van het plan en geven we mandaat aan projectteams om gas te blijven geven. Een beproefde methode voor de projecten branche waarmee we al veel projecten tot een goed einde hebben gebracht.


V-Model of Agile, Prince2 of Scrum. Samen bepalen we de aanpak die bij jouw organisatie past.

Evalueren

De toekomst is vloeibaar. We staan nooit stil, denken in vernieuwing. Zo doen we constant nieuwe inzichten op want wie wil verbeteren durft te leren. En leert van het verleden.

Alleen zo blijven we waarde toevoegen met verbeteringen in het proces.

× Hulp nodig?