Selecteer een pagina

INSIGHTS

 

INSIGHTS

Stap voor stap naar een next level

 

Machinebouwers en productiebedrijven vragen zich af hoe ze toekomstbestendig kunnen ondernemen nu externe factoren in toenemende mate invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Het antwoord hierop is digitaliseren. Organisaties worden sterker als ze inzetten op optimale afstemming van mens, machine en proces en minder afhankelijk zijn van krapte op de arbeidsmarkt. Deze transitie vraagt om een gestructureerde aanpak met specialistische kennis, van strategie tot sensor – van PLC tot ERP.

In dit artikel lees je;

  • Hoe een ambitieuze strategie in de praktijk vorm krijgt,
  • Waarom een digitaal transformatieproces om een specialistische aanpak vraagt,
  • Waarom we geloven in vernieuwen op basis van vertrouwen.

Strategische koersbepaling: Welke impact maakt een digitale transitie op jouw organisatie?

We brengen samen met het leiderschapsteam de situatie in kaart en bepalen de strategische koers op basis van de business case en de haalbaarheid binnen de organisatie.

Digitale transformatie is niet één project of systeem. Het is een reis waarmee nieuwe mogelijkheden ontstaan voor jouw organisatie én jouw klanten. Wat is er mogelijk binnen het huidige applicatielandschap en de bestaande informatiestromen? We maken het overzichtelijk en helpen met het organiseren vooraf en het navigeren onderweg. Creëren een raamwerk met afspraken over rollen, verantwoordelijkheden, verwachte tijdsbesteding en communicatiestromen. Dit resulteert in het handboek voor de organisatie van jouw bedrijf rondom de digitale transformatie terwijl ‘business as usual’ door kan gaan.

Uitvoering: Stap voor stap brengen we de digitale transformatie in beweging

Ons doel is om écht impact te maken en meer toegevoegde waarde uit jouw investeringsprojecten te halen. We pakken zaken aan en weten uit ervaring hoe we via programma- en projectmanagement jouw digitaliseringsprojecten succesvol kunnen beheren. Ons team is een mix van technische en bedrijfskundige vakmensen, specialisten voor een allround dienstverlening die processen in kaart brengen, conceptueel uitwerken, technische realisatie en systeeminrichting. Denk aan ist/soll/gap analyses, IT/OT landschap, informatie- en datastromen. V-Model, Agile of een combinatie? Maatwerk begint op het moment dat we binnenstappen.

Mensen stijgen boven zichzelf uit als ze zelf verantwoordelijkheid mogen nemen. Een standaardmethode bestaat niet. Wij creëren randvoorwaarden voor een effectieve aanpak en helpen stap voor stap de digitale transformatie succesvol in beweging te brengen.

Beheer: Toewerken naar een scenario van beheren, meten en verbeteren

Welk risico op stilstand is acceptabel? Welke risico’s willen we elimineren? Wat is het fallback scenario? Hoe ga je om met updates en systeemwijzigingen? We helpen bij het opzetten en uitvoeren van functioneel en technisch beheer. In een op maat gemaakte OTAP (Ontwikkel, Test, Acceptatie, Productie) omgeving creëren we samen een praktische werksituatie zonder onnodige beslommeringen en bureaucratie. We zorgen voor afstemming en monitoren support (contracten), zowel met de interne organisatie als met leveranciers. Een expert draait voor een bepaalde tijd mee in de operatie en zorgt ervoor dat de nieuwe werkwijze geleidelijk wordt geadopteerd door de mensen op de vloer.

We maken niet alleen dashboards en rapportages maar zorgen ook dat de informatie begrepen wordt en er daadwerkelijk een cyclus ontstaat van meten en verbeteren. Hoe? Door als aanjager en facilitator continu focus op de resultaten te houden en medewerkers van de organisatie zelf met ideeën te laten komen. Zo helpen we bedrijven om de toekomst zelf vorm te geven én te realiseren. Want blijvende impact bereik je pas als veranderingen doorstromen in het DNA van de organisatie.

Wij zijn Nexpact, een team van experts met ervaring in alle facetten van de bedrijfsprocessen die vinden dat het altijd beter kan.

Never settle for less, dat is onze drive.

Wij maken jouw bedrijf future-proof

Zet de eerste stap in de digitale transformatie van jouw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie in kaart te brengen.

N

Strategie met impact

N

Oplossingen met resultaat

N

Slagvaardige implementatie

N

20 jaar ervaring

Wij maken jouw bedrijf future-proof

Zet de eerste stap in de digitale transformatie van jouw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie in kaart te brengen.

N

Strategie met impact

N

Oplossingen met resultaat

N

Slagvaardige implementatie

N

20 jaar ervaring

Contact
Nexpact BV
Liessentstraat 9a
5405 AH Uden
Nederland

Status Quo

Om écht impact te maken gaan we elkaar echt leren kennen. Zodat we weten wat het vertrekpunt is. Naast de techniek brengen we de cultuur, het gedrag en de processen binnen jouw organisatie in kaart.

Daarnaast geven we een duidelijk beeld van de potentie die digitale transformatie heeft en de mogelijkheden die het jou kan bieden.

Inventariseren

Hoe ziet jouw ideale organisatie er over enkele jaren uit? We scannen jouw situatie op krachten, zwakten, kansen en dreigingen en zoeken buiten de gebaande paden naar vernieuwende mogelijkheden.

We denken samen met het leiderschapsteam vooruit en plaatsen een realistische stip op de horizon.

Plan van aanpak

Hoe zorgen we voor maximale waardecreatie in een snel veranderende wereld? We bepalen prioriteiten, orde en volgorde en maken inzichtelijk wat het toekomstbeeld is dat we voor ogen hebben.

Een overzichtelijke roadmap maakt duidelijk welke stappen er genomen moeten worden en wat daarvoor nodig is.

Doorpakken

Doorpakken is stap voor stap zetten en doen wat nodig is. Met een strakke organisatie houden we regie op ieder onderdeel van het plan en geven we mandaat aan projectteams om gas te blijven geven. Een beproefde methode voor de projecten branche waarmee we al veel projecten tot een goed einde hebben gebracht.


V-Model of Agile, Prince2 of Scrum. Samen bepalen we de aanpak die bij jouw organisatie past.

Evalueren

De toekomst is vloeibaar. We staan nooit stil, denken in vernieuwing. Zo doen we constant nieuwe inzichten op want wie wil verbeteren durft te leren. En leert van het verleden.

Alleen zo blijven we waarde toevoegen met verbeteringen in het proces.